9.3.14

recept: amerikaanse pannekoekjes met blauwe bessen

heey allemaal, dit is een klassiek, maar wel overheerlijk recept!!



Ingrediƫnten

  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 ei
  • 300 ml melk
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 150 g bosbessen
  • zonnebloemolie om in te bakken

Bereiden

Meng zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en een snufje zout met een vork In een kom. Klop het ei door de melk met een mixer. Maak een kuiltje in het droge mengsel en giet er kloppend met de mixer het melk-eimengsel in. Maak een dik en glad beslag. Klop de 3 eetlepels olie door het beslag en schep daarna de helft van de bosbessen er voorzichtig doorheen.

Verhit een theelepel olie in een pan met antiaanbaklaag. Doe een grote eetlepel beslag in de pan om een pannenkoek te maken met een diameter van ongeveer 7,5 cm. Maak er 3 of 4 tegelijk. Laat de pannenkoekjes ongeveer 3 minuten bakken totdat er kleine bubbeltjes verschijnen aan het oppervlak. Draai ze om en bak ze nog 2-3 minuten totdat ze goudbruin zijn.

Dek de pannenkoekjes af om ze warm te houden terwijl je de rest bakt. Serveer ze met stroop en de andere helft van de bosbessen.
xx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten